@teneu.tic, millors perspectives de futur pels joves

Entrada compartida per Fundació Privada Ateneu Sant Roc

Com cada mes de setembre, alguns nois i noies del Centre obert Joves, s’adrecen a l’Ateneu per demanar ajut a l’hora de tramitar la seva beca d’estudis. Sense voler i amb la voluntat d’ajudar, els educadors del projecte @teneu.tic ens hem vist obligats a aprendre a passes de gegant a omplir formularis i esbrinar la paperassa necessària. Joves i debades pares i mares d’infants del barri, ja sigui perquè no tenen connexió a internet a casa o perquè costa molt entendre el que se’ls demana, acaben venint a l’Aula d’informàtica per informar-se i fer els tràmits.

Vet aquí doncs, com si fos una tradició, una festa anyal, al mes de setembre comença la temporada de les beques i fins el 3 d’octubre, el darrer dia de presentació, ens veiem immersos en un allau de demandes, de nervis… si em falta el número d’això! i/o el número d’allò!… al banc no m’obren un compte!…

Enguany hem notat la millora en la connexió a Internet, la qual cosa ha fet que les gestions fòssin més ràpides, s’ha minimitzar el temps de dedicació davant de l’ordinador i el tràmit ha deixat de ser “un calvari”. Així doncs aquests dies han passat 15 nois i noies a tramitar la seva beca d’estudis d’ensenyaments postobligatoris de Batxillerat i Graus de Formació professional, la qual cosa ens fa molt contents.

Ens agrada molt la nostra feina, sobre tot quan veiem nois i noies del nostre barri amb millors perspectives pel seu futur.