[Manifest] Avui, Mercadona. I demà, què?

Entrada compartida per AV. Bufalà

 

avvbufalavermell

El barri de Bufalà ha vist minvada la seva identitat durant la seva història recent, a causa del centralisme econòmic i social de la ciutat de Badalona, talment com altres barris no cèntrics, i amb el greuge afegit de l’aïllament produït per la C-31. El petit comerç, els espais naturals, educatius i culturals, juntament amb les seves entitats, serveis i veïnat, formen part d’aquesta identitat i de la seva idiosincràsia; defineixen i configuren el barri que avui coneixem.
Després que l’Ajuntament de Badalona informés el passat 07/06/16 en assemblea oberta sobre la implantació d’un altre Mercadona, al Turó de l’Enric (barri de la Morera), l’Associació de Veïns de Bufalà es manifesta en els següents termes:

Salvem el Turó de l’Enric.

El Turó de l’Enric, amb nom d’herència romana i situat al barri de Morera, és un dels punts geològics i naturals més emblemàtics i vitals de la ciutat de Badalona. Amb una antiguitat geològica de 300 milions d’anys i una fauna i flora variada, i situat a prop dels parcs del Torrent de la Font i la Bòbila, és un dels símbols educatius, culturals i socials de les escoles i instituts de la zona que s’apropen a estudiar i gaudir d’aquest entorn geològic i natural.
Per a Bufalà el Turó de l’Enric suposa un eix natural, social i educatiu d’identitat vital; un dels pulmons verds històrics que volem preservar. És per això que ens manifestem a favor de la preservació total i manteniment del Turó de l’Enric.

Donem suport al petit teixit comercial

de Bufalà, i de la resta de barris del districte tercer, amb especial èmfasi al barri de Morera, i la ciutat. Bufalà té el carrer comercial més llarg de Badalona, el carrer de la Independència, un dels carrers principals del barri i la ciutat. Considerem que el petit comerç dóna vida als barris i al seu veïnat, essent un dels seus eixos vertebradors que fomenta i dinamitza la relació social entre el veïnat.

Diem «No al Mercadona»

En coherència i consonància amb les dues manifestacions anteriors, ens posicionem en contra de la implantació del Mercadona al Turó de l’Enric al barri de Morera, i a qualsevol emplaçament que posi en perill l’espai natural, patrimoni històric i cultural i el teixit comercial de la ciutat de Badalona.

Demanem la reubicació de les noves instal·lacions de la Fundació Badalona Capaç

i, tanmateix, ens solidaritzem amb les persones amb diversitat funcional de la fundació i llurs famílies. Creiem evident que la seva situació no és fàcil i instem a les institucions a complir la promesa electoral d’aturar la implantació d’aquest Goliat comercial i especulatiu, i que cerquin solucions, d’alternativa real en clau social, per a la Fundació Badalona Capaç que es deslliurin del xantatge i joc immoral i emocional inacceptable que el Mercadona ha impulsat i promogut.

Ens adherim i donem suport de manera oficial a les plataformes «Salvem el Turó de l’Enric» i «No al Mercadona»

i animem al veïnat a sumar-s’hi per vetllar pel barri de Bufalà.

Convoquem a totes les entitats, serveis i comerciants del barris afectats i districte tercer, a les plataformes «Salvem el Turó de l’Enric» i «No al Mercadona» i al veïnat a una assemblea oberta el dia 8 de juliol a les 20,30 hores a la seu de l’Associació de Veïns (Pl. Maria Aurèlia Capmany 6-9) per sumar forces i encetar mobilitzacions en pro a les qüestions mencionades en aquest manifest.

Atentament,

Associació de Veïns de Bufalà

Plaça Maria Aurèlia Capmany n. 6-9
93.395.04.93 – avvbufala@gmail.com
www.avvbufala.org – FB /avvbufala – TW @AVVBufala