Entrada compartida per Fundació Privada Ateneu Sant Roc
Els Joves de l’Ateneu, motivats i interessats pel seu futur com a ciutadans i ciutadanes badalonines, han treballat una sèrie d’accions reivindicatives sota el lema SI VOLS, PER QUÈ NO POTS VOTAR.
El taller va començar amb una primera sessió introductòria, posteriorment van organitzar una xerrada amb representants de diferents partits polítics que es presentaven a les eleccions municipals, on van escoltar les seves propostes de govern i van tenir l’oportunitat d’obtenir respostes a les qüestions que més interessaven al joves.
Com ja sabeu per notícies a les xarxes socials, el 22 de maig els nois i noies més grans del projecte Joves van exercir un simulacre de votació per les municipals al pati de la Fundació.
A partir d’aquí i amb tot un bagatge de continguts i reflexions, han arribat a la culminació del taller amb la redacció d’un manifest, acompanyat de pòsters elaborats pels mateixos joves, que ahir van presentar davant la nova regidora de l’Ajuntament de Badalona Fátima Taleb.
MANIFEST JOVE: Pel dret a vot dels joves migrants
A Badalona, el 16 % de la població som d’origen migrant i molts som joves. La major part de nosaltres portem de fet molts anys vivint a aquesta ciutat, això vol dir que els nostres pares i mares paguen els impostos corresponents i tots nosaltres participem a la vida de la ciutat.
Malgrat això, els governs no mostren interès en les polítiques d’acollida de la immigració, d’igualtat d’oportunitats, de lluita contra la discriminació laboral o de foment de la participació sindical, social i política. Alhora, amb l’actual legislació només poden votar les persones amb nacionalitat espanyola i/o les persones originàries d’un país amb el què Espanya tingui un tractat de reciprocitat, que són molt pocs.
Encara que portem molts anys, el procés per aconseguir la nacionalitat és molt llarg i complicat i això fa que una gran part de dones, homes i joves no podem ni podrem exercir el nostre dret de vot en les properes convocatòries electorals.
Creiem que això fa la nostra societat més pobra, la nostra democràcia menys participativa i menys plural. Tot plegat pot donar com a resultat que ens considerin ciutadanes i ciutadans de segona i posa en perill la convivència i la cohesió social.
Dit això, nosaltres, els Joves més grans de l’Ateneu Sant Roc, demanem:
El dret a exercir plenament la nostra condició de ciutadanes i ciutadans a partir dels 16 anys. Això vol dir: el dret de vot, el dret a escollir i ser escollit/da, en definitiva, el nostre dret a opinar sobre les coses que ens afecten.
You must log in to post a comment.