Entrada compartida per AV. Bufalà
Ja comença a ser una realitat i cada cop més gent coneix el Carnestoltes del nostre barri, s’està fent un lloc a la ciutat.
La comissió de Carnestoltes, organitzada per les AMPA de les escoles Bufalà, Ciències i Planas i Casals, i amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Bufalà, han fet possible que, per quart any consecutiu, la disbauxa arribés al barri.
Ha estat un programa carregat d’activitats i de reivindicacions veïnals.
Vam donar el tret de sortida divendres 9 de febrer a la plaça Antònia Boada amb el Concurs de barrets disfressats. L’Associació de Veïns va oferir el berenar a tots els assistents a la plaça, una xocolata calenta amb galetes o magdalenes, que amb el fred que feia aquella tarda va anar molt bé per entrar en calor. El concurs va ser un fracàs però la plaça es va omplir de gent que van poder gaudir d’un taller de manualitats i d’una varietat de jocs gegants que ens van portar de l’escola Planas i Casals.
Vam continuar amb la GRAN RUA diumenge 11. Aquest any vam haver de canviar el lloc de trobada. Volíem que fos davant de la masia de Ca l’Andal però per les obres que hi ha just a la porta no vam podem fer-ho. Així doncs vam quedar davant del Parc de Can Barriga (Avda. Martí Pujol) i a les 11.15 h vam començar a desfilar. Al capdavant marcava el ritme i la ruta la batucada de «Bufons del Toc», que amb el seu ritme de percussió ens van acompanyar tot el camí.
Enguany la temàtica escollida va ser «jocs i joguines». És fantàstic veure com la gent cada cop té més integrat escollir disfressa d’acord amb la temàtica. I té molt de mèrit tots aquells que estan setmanes o mesos confeccionant-se la disfressa feta a mà.
Vam poder veure taulers i fitxes de parxís, cartes de l’UNO, comecocos, taulers d’escacs, personatges de dibuixos…. I és per això que volem agrair a tots els assistents la seva participació.
La rua aquest any finalitzava a l’escola Planas i Casals on ens esperaven més sorpreses. La decoració, feta per mares de l’escola Planas i Casals, els jocs gegants, els jocs tradicionals amb els que podies passar-te hores jugant i el grup d’animació van aconseguir fer riure i ballar a grans i petits.
Van pujar a l’escenari el grup de monitors de l’esplai de la parròquia de Sant Francesc d’Assís del barri i la «Mijac» i ens van fer una coreografia. I tot seguit van pujar a l’escenari un grup de pares que han estat participant aquests dos mesos al projecte «Badalona Batec», impulsat per FAMPAS Badalona on diferents escoles públiques de la nostra ciutat han pogut gaudir d’uns tallers per aprendre percussió. Va ser molt emocionant veure tot el que han aprés.
I, per acabar, també van demanar de pujar a l’escenari un grup de la plataforma «Turó sí, tanatori no» que reclamen que no es faci un tanatori-crematori al turó de l’Enric, que per qui no el conegui és un espai natural molt a prop, entre Morera i Bufalà, dels pocs que queden a la ciutat. Van pujar a l’escenari perquè han composat una cançó, que la va cantar la Maria, una de les integrants de la plataforma.
I mentre passava tot això, un grup de pares van fer que la planxa del bar no parés de funcionar. Qui volgués podia dinar al pati de l’escola.
Diumenge 18 de febrer, va ser la tradicional sortida familiar a la muntanya per enterrar la sardina. Ja teníem un lloc escollit però a última hora vam decidir de canviar el destí. Vam pujar al turó de l’Enric per fer més ressò a tot el que està passant. Havíem quedat a les 11 del matí a la Bòbila del torrent de la Font. Ens va visitar la TV de Badalona. Un grup de pares van fer una pancarta que deia «Al Turó només enterrem sardines» i va començar allà una marxa reivindicativa. I un cop ja érem moltes famílies vam començar a pujar pel Torrent i en arribar a les faldes del Turó hi havia un grup de gent del col·lectiu del Turó esperant per recollir signatures. Vam pujar a dalt per fer l’enterrament i, un cop més, la Maria ens va cantar la cançó del Turó. Allà, alguns ens vam quedar per respirar l’aire pur i gaudir del sol que havia fet acte de presència. Un matí preciós compartit amb moltíssimes famílies.
El Casal de Gent Gran Antònia Boada també han fet la seva contribució al Carnestoltes del barri! Aquesta setmana han fet una petita rua pels voltants del casal disfressats de la temàtica d’enguany. Disfresses molt originals i divertides!
Gràcies a tots per fer-ho possible!
Agraïments també a Bufalà Comerç i al Grup Fotogràfic Bufalà que ha cobert tots els actes. Pots trobar més imatges a la secció d’imatges del web o a Flickr.
Comissió de Carnestoltes