Lliga Interjove Sant Roc-Llefià: els valors del respecte i l’honestitat

Entrada compartida per Fundació Privada Ateneu Sant Roc

Des del curs passat, als Joves ens rondava la idea de crear un equip de futbol. Sabíem que teníem alguns nois i noies a qui els agradava jugar i per això des de l’inici d’aquest curs vam començar a parlar amb els joves.

L’entrenament

Els primers mesos van anar prou bé. Ens vam dedicar a entrenar i a acabar de forjar l’equip, però faltava alguna cosa més, alguna cosa que els motivés i els acabés de consolidar com a grup, faltava participar en algun torneig o lliga de futbol. En aquells moments ja havien començat les lligues del barri, així que vam decidir contactar amb joves d’altres entitats properes que també els agradés el futbol, i així és com s’ha creat la “Lliga Interjove Sant Roc-Llefià”, en la que han participat noies i nois del Casal dels Infants Betsaida, de l’Escola de Futbol Sant Roc i de la Fundació Ateneu Sant Roc.

Lligueta sense àrbrite oficial: aprendre a resoldre conflictes

Podria semblar que és una lligueta de futbol com qualsevol altra, però té les seves peculiaritats. Des de la primera reunió, els educadors de les diferents entitats hem tingut clar que havíem d’anar més enllà de la normativa del futbol i deixar en un segon pla la copa de campió. Amb aquesta lliga hem volgut que els joves de les diferents entitats es coneguin i estableixin una relació positiva per tal de millorar la convivència multicultural del barri. També ens hem proposat que el “fair play” formi part dels principis de la lliga. Per això, tots els partits s’han jugat sense un àrbitre oficial, de manera que els propis nois i noies han hagut de ser respectuosos i honestos en les seves jugades intentant resoldre per ells mateixos qualsevol conflicte que pogués sorgir. I Com s’ha treballat això? A través de puntuacions. Al final de cada partit, els jugadors de cada equip no només han escollit al millor jugador tècnic de l’equip contrari sinó també al millor jugador “fair play”. A més a més, els dos entrenadors també han pogut decidir si els equips que han jugat s’han merescut el punt extra de joc nét, tenint en compte la seva actitud, respecte, companyerisme i el fet d’haver sabut guanyar o perdre.

El torneig d’equips barrejats

Per acabar de donar-li sentit a la lliga i sobretot als objectius proposats, el mateix dia en el que hem entregat els premis, hem fet un petit torneig en el que s’han creat quatre equips entre tots els joves de les diferents entitats, de manera que han acabat jugant tots barrejats. Per finalitzar la lliga i desprès d’haver entregat els premis, cada equip s’ha pogut emportar una pilota de futbol signada per tots els jugadors participants i hem compartit un bon berenar.

Ha estat una experiència molt positiva haver participat en aquesta lliga, que ha estat possible gràcies a la participació i implicació dels nois i noies i dels voluntaris i educadors de les diferents entitats, amb els quals esperem retrobar-nos el curs vinent!

futbol2 futbol4 futbol3

 

Deixa un comentari