El col·legi Badalonès de visita

Entrada compartida per Fundació Privada Ateneu Sant Roc

Badalona és una ciutat amb espais i llocs especials que la fan diferent d’altres. Des del col·legi Badalonès hem volgut que els alumnes de 6è de primària tinguessin la oportunitat de poder conèixer un barri de la seva ciutat que els era desconegut, concretament amb la visita a la Fundació Ateneu Sant Roc una entitat que treballa per millorar en tot el possible la vida de persones amb dificultats i exclusió socials.

Va ser una gran sorpresa per a tots descobrir que dins d’un barri que el malgrat els prejudicis els alumnes es van trobar com a casa. Després de fer una visita guiada divertida, lúdica i dinàmica amb les explicacions del que es feia a cada espai i per a què, ens va fer poc a poc anar descobrir que el nostre dia a dia pot ser molt diferent d’altres infants i les seves famílies que viuen ben a prop nostre. Accions que ens poden semblar normals com berenar alguna cosa cada dia o poder jugar a dins de casa no són accessibles per a tothom. Així que ens vam adonar de la sort que tenim de la qual no som conscients.

Tot i que aquesta entitat està situada dins del barri de Sant Roc una vegada dins oblides per complet el seu entorn per les grans i maques instal·lacions. Cal valorar la seva organització i creativitat per a fer uns espais entranyables, molt útils i a la vegada agradables i motivadors per a participar amb comoditat en qualsevol activitat que es plantegi. Un dels espais que més va agradar fou la increïble Ludoteca, on una caseta gegant de dos plantes i amb tots els detalls d’una casa real i envoltada de racons (mercat, mecànic, disfresses, veterinari…) ens crida al joc simbòlic encara que els nostres alumnes de 6è de primària ja siguin una mica grans per participar. No podem deixar de citar el gran nombre de jocs de taula organitzat perfectament per temes, edats, característiques segons el que es vulgui aconseguir i potenciar mitjançant el joc. Fins i tot el pati interior té el seu encant amb l’espai suficient per poder fer petites activitats esportives (ping-pong, bàdminton, futbolí, xanques …) i jocs de moviment.

Va ser una visita molt enriquidora que ens ajudarà a reflexionar i valorar petits detalls del nostre dia a dia que fins ara no apreciàvem. Però també va ser molt útil per aprendre de la importància del voluntariat i agrair a totes aquelles persones que dediquen part del seu temps per ajudar a altres. I ara… toca una mica de reflexió en les classes i segur que desprès d’aquest experiència els alumnes no es quedaran quiets i serà inevitable algun canvi per millorar tots com a persona.

Des del Col·legi Badalonès tots volem dir: Gràcies Ateneu!!

Sant Roc, descobrir per estimar
Estem aquí!
Amb els  jocs de pati
A La Ludoteca
Reciclem!
Escoltado al Curro

Reciclem!
Al teatre