COTA 2900 – Vall de Madriu – Perafita – Claror

La vall del Madriu-Perafita-Claror és una vall glacial del sud-est del Principat d’Andorra, formada per la conca del Madriu (tributari de la Valira d’Orient) i dels seus afluents els rius de Perafita i de Claror (o Claró), que configuren la segona conca hidrogràfica andorrana més extensa. Ocupa una superfície de 42,47 km², aproximadament un 9% del territori del Principat, que es reparteix entre les parròquies d’Andorra la Vella, Encamp, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria. Aquesta vall isolada, refugi per a la flora i la fauna salvatge d’espècies rares o en perill, el juliol del 2004 va ser inscrita per la UNESCO dins la llista del Patrimoni de la Humanitat en la categoria de béns culturals, amb una petita extensió el 2006; fins al moment, és l’únic bé andorrà que hi figura.

L’activitat programada és ascendir el dissabte fins el Refugi lliure de Claror a 2.280m i si les forces i el temps ens ho permeten ascendir al Pic de Monturull de 2.761m. Diumenge farem en funció del que féssim dissabte, o Monturull o un altre cim i cap a casa.

andorra_vall_madriu_Ref.Claror_mapa

Descripció de l’itinerari:
Pujarem per un camí -indicat a Ràmio i l’Illa- empredart i ample. Passarem un pont i ens situarem a la dreta del riu Madriu, trobarem algunes bordes deshabitades. La pujada s’accentua fins a Entremesaigües (30 min, 1.460m). Deixarem a l’esquerra el GR-7, passarem el pont i entrarem a la vall del riu de Claror, amb continuades cascades (GR 11-10). A 1:35h agafarem la direcció E (deixarem a la dreta el riu Claror i el camí directe al refugi Claror, molt perdedor) per fer les últimes llaçades pel bosc i dirigir-nos fins al refugi de Perafita (2:20h, 2.200m). Seguirem els senyals grocs i vermells del GRP fins l’estany de la Nou, després baixarem lleugerament cap el llit del riu Claror i tornarem a pujar fins al refugi de Claror (3:15h, 2280m).

Ascensió al Pic de Monturull :

Sortirem de darrere el refugi, entre herba, per ascendir al S pel glever. Arribarem a la tartera del vessant S del pic Negre fins al coll del seu nom (4:05h). Pista procedent de la Rabassa, girarem a l’esquerra i arriarem al pic del Port Negre o de Serra Airosa (2.701m). Seguirem l’ampla -i airosa!- carena fins al pic de Monturull -Torre dels Soldats segons els mapes andorrans- (4:50h, 2.761m). Cim ampli i arrodonit i amb un vèrtex geodèsic.

Les persones interessades a fer aquesta sortida poden contactar amb nosaltres via web, correu electrònic o telèfon que trobareu dins d’aquesta pàgina.

El dijous acabarem de concretar horaris i distribució als cotxes.


Deixa un comentari